Forside

Ungdom

Ungdomssiden
...... se plan for 3.kv

Træning

Informationer fra trænings-udvalget om:
træning og kurser mm.

Login Form


Glemt din adgangskode ?
72 til Find vej dag
Skrevet af Asger Kristensen   
Sunday 30. April 2017

Ungdommen var dygtigst

 

 Det var en glad Jens Gammelvind, der lørdag som første mand passerede mållinjen.Det skete ved Herning Orienteringsklubs Find Vej Dag i Sdr. Anlæg og i Herning City.For præstationen modtog den 9-årige orienteringsløber en fortjent guldmedalje.Til de 13 poster fordelt på en 2,2 km lang rute rundt i byen brugte Jens 23 minutter. 

 

 

 En lige så stor præstation udførte 13-årige Signe Kirkegaard.Vi mødt hende i den gule løbejakke på torvet, hvor en post nabo til Ringkjøbing Landbobank, en af løbets sponsorere, skulle besøges hele to gang.  Selv om farten var høj, fejlede humøret ikke noget, så der var plads til en glad hilsen til postens tilskuere. Da vi atter fangede hende i målområdet ved orienteringsklubbens flotte stråtækte klubhus i Sdr. Anlæg var det med en guldmedalje om halsen, som tegn på at hun suverænt havde vundet den lange bane på 3.4 km med 18 poster. Til denne rute brugte hun 30 minutter, hvilket var mere end 10 minutter hurtigere endLlberne på andenpladsen.

Jeg har dyrket orientering næsten et halvt år, lød det fra en tilfreds og smilende Signe Kirkegaard, og nu begynder jeg virkelig at kunne læse kortet samtidig med at jeg løber stærkt. Vi juniorløbere træner hver torsdag med udgangspunkt fra klubhuset, så orienteringsteknikken begynder at være på plads. 

På den  4,6 km svære bane med 20 poster blev de tre øverste placeringer meget tætte. Alle brugte 76 minutter og med få sekunders forskel blev indløbsrækkefølgen:

1.      Ulrik Jepsen og Katrine Nielsen   76.13

2.      Grete Halling                                76.34

3.      Rie Nielsen                                   76.36 

Ud over traditionel orientering var der også mulighed for at hjælpe dyrepasser Pedersen med at finde de undslupne dyr rundt om i Herning.  Ved hjælp af mobiltelefonen kunne de 15 dyr lokaliseres ved hjælp af deres lyde. Her kunne hele familien hjælpe hinanden. 

Ligeledes var oprettet en Sprintbane, hvor det gjalt om så hurtig som mulig at gennemføre den ca. 200 meter lange forhindringsbane. Her var forældrenes længere ben ikke til stort nytte, når man skulle kravle under nogle af forhindringerne til stor morskab for tilskuerne.

 Allerede tirsdag aften får alle mulighed for at prøve orientering igen.

De næste to tirsdage afvikler orienteringsklubben nemlig et indtro- kursus for alle interesserede.

Der mødes ved klubhuset kl. 17.15 og efter en kort indlæring sendes deltagerne ud på en ca 3 km lang orienteringsbane.     

Sidst opdateret ( Sunday 30. April 2017 )
 
< Forrige   Nste >

Information om Findveji.. kampagnen

Prøv orienteringsløb

Løb - når det passer dig
eller
deltag i et træningsløb
(læs mere)

facebook

Who's Online

Vi har 2 gæster online