Skip to main content

2024-05-07 Nekrolog Inger Knudsen

For kort tid siden fik vi i orienteringsklubben den triste meddelelse, at Inger Knudsen var død efter længere tids sygdom.

Med sit milde og rolige væsen, sit smittende smil og sin store venlighed var det altid dejligt at træffe Inger i klubhuset, til træningsløb og orienteringsstævner eller til et af klubbens mange sociale arrangementer.

I over 50 år har Inger været medlem af Herning Orienteringsklub. Hun gav mange gange udtryk for sin glæde over at kunne dyrke sin sport som 80-årig.

Gennem årene er det også blevet til mange DM-guldmedaljer. I årene 1996 til 2016 vandt hun i gennemsnit 1 medalje om året. Hele 30 stk. blev det til. De fleste i stafetløb, hvor hun bl.a. dannede hold med Erna, Nanny og Inge. Selv når hun nogle gange skulle have den afgørende 3. tur kunne man næsten ikke mærke det på hende, men smilet var måske lidt mindre og koncentrationen større. I de individuelle løb mestrede hun både de korte og lange løb. I Herning Folkeblad kunne man f.eks. i 2011 læse:

Inger Knudsen dansk mester

Søndag gjaldt det så næste danmarksmesterskab – DM ultralang, som blev løbet i Laurbjerg i Godset Bidstrups skove. Inger Knudsen blev guldvinder i klassen D70. Hun vandt med hele 44 sekunder ned til nr. to på den 3,725 km lange bane.

Gennem årene har Inger været et skattet medlem i mange af klubbens udvalg. Altid parat til at være med til at afprøve noget nyt, ligesom hun utrolig mange gange har glædet mange medlemmer, når hun passede kiosk eller lavede mad efter et træningsløb

I Sunds har hun sammen med gemalen Åge udført et stor arbejde for at vedligeholde de 50 faste orienteringsposter, som de fleste af byens skoleelever gennem årene har stiftet bekendtskab med.

Orienteringsløb er en familiesport for mange. Det har det også været for Inger, som sammen med Åge og de tre børn deltog i mange orienteringsløb over hele landet.

Æret være Ingers minde

Søren Andersen
Formand
Herning Orienteringsklub