Skip to main content

2017-08-27 Guld sølv og bronze ved JM

Pressemeddelelse Ved de jysk-fynske mester skaber i orientering i weekenden blev det til flere medaljer til Herning Orienteringsklub.

Ved lørdagens stafetorientering blev det til en suveræn guldmedalje i herreklassen for løbere på 60 år og derover. 

 guldvindere

Stafetholdet bestod af de tre løbere Jens Jørgen Jensen, Ole Andersen og Varny Vestergaard.Alle løb deres bane på under 45 minutter, hvilket gave en suveræn sejr på mere en 14 minutter foran Silkeborg på anden pladsen. Det lover godt for holdet til DM som afvikles om 14 dage på Fyn.

I klassen D/H 185 blev det til en sølvmedalje til holdet Gitte Isen, Torben Isen og Flemming Sasser.Efter anden tur havde holdet ved Torben Isen ellers kæmpet sig op på førstepladsen. De tre løberes sammenlagte alder skal være mindst 185 år og der skal være mindst én kvinde på holdet.

For klubbens ungdomshold i klassen D/H 43 med landsholdsløberen Daniel Schmidt i spidsen gik det knap så godt, idet en glemt post på slutningen af banen medførte at holdet blev diskvalificeret.

Søndag afvikledes de individuelle mesterskaber. Her blev det til sølv til Daniel Schmidt i H16, bronze til Henriette Nygaard Skjørbæk i dronningeklassen D21 og til Lucia Aagaard i klassen D55.

Begge dage blev der løbet i Stenderupskovene ved Lillebælt med orienteringsklubberne fra Kolding og Middelfart som arrangører. At det er et orienteringsmæssigt svært område ses tydeligt af de høje vindertider og af at mange løbere måtte opgive.